FAQ

Apr 24, 2018

Ofte stillede spørgsmål

I dette afsnit kan du finde svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål om online dating generelt og mere konkret om dette site. Vi håber, du finder svarene brugbare. Hvis du har flere spørgsmål eller forslag, er du velkommen til at kontakte os på mailadressen nedenfor.

Hvorfor online dating?

Hvad er vigtigt, når jeg vælger datingside?

Hvordan kan jeg date sikkert?

Hvor mange penge bør jeg bruge på online dating?

Hvad er de uskrevne regler i online dating?

Mit spørgsmål er ikke i listen - hvad gør jeg?

Hvorfor online dating?

Vi får ofte spørgsmålet: "Hvorfor bør jeg prøve online dating?". Det simple svar er "fordi det er en sjov og nem måde at møde nye mennesker". Vores erfaring fortæller os dog, at dette er det forkerte spørgsmål. For hvorfor skulle man ikke prøve online dating? De fleste har stadig ikke helt forstået, hvad online dating handler om, og hvor mange forskellige datingsider, der findes. Disse sider gør hvad de kan for at bringe ligesindede mennesker sammen - og hjælper med at finde en ny ven, date eller kæreste. Internettet er så at sige et værktøj, der hjælper en masse mennesker med at udvide deres søgeradius og bidrager med værktøjer, der gør søgningen sjov! Online dating er det, som du selv gør det til - ligesom det virkelige liv. Så "hvorfor online dating?": Fordi det kan hjælpe dig med at finde det du søger, og fordi det kan være ret underholdende!

Hvad er vigtigt, når jeg vælger datingside?

Dette spørgsmål hænger tæt sammen med svaret på "Hvorfor online dating?": For det første er det vigtigt at definere, hvad du egentlig leder efter. En god start er at spørge dig selv, om du søger sjov og ballade eller et seriøst parforhold. Vi ved godt, at det kan være svært at skelne så skarpt, men det er den bedste måde at adskille de forskellige datingsider. I den ene ende har du ren "dating" (eller endda "casual dating"), hvor du kan søge efter interessante profiler i store databaser, og i den anden endda findes de såkaldte "matchmaking" sider, der vil hjælpe dig med at finde den eneste ene. Se vores anmeldelser af de forskellige datingsider for at finde ud af, hvilke datingsider, der tilbyder hvad.

Hvordan kan jeg date sikkert?

Når man taler om online dating er der to aspekter af "sikkerhed": Det ene er dine personlige oplysningers sikkerhed, såsom din mailadresse, navn, betalingsoplysninger og andre informationer, der vedrører dig. Sørg altid for at læse alle betingelser og vilkår før du registrerer dig. Hvis du ikke kan finde betingelserne, bør en alarmklokke ringe, og det er måske ikke en god ide at registrere dig. Sørg for at datingsiden overholder dansk lov, og at det klart beskrives, hvad der sker med dine personlige data. Standarden bør være, at de tydeligt skriver, at ingen af dine personlige oplysninger bliver videregivet til tredje part uden dit samtykke.

Det andet vigtige aspekt er din personlige sikkerhed. Her kan vi kun anbefale at du er ligeså forsigtig på nettet, som når du møder mennesker "offline". Selvom online dating i langt de fleste tilfælde er sikkert, findes der desværre også mennesker, som prøver at udnytte andre eller som bare er ubehagelige. Det vigtigste er at bruge sin sunde fornuft. Et par andre anbefalinger, er: Aftal de første møder et offentligt sted, fortæl nogle venner, hvor og hvornår, du mødes med en ny person, og vær forsigtig med at dele private oplysninger.

Hvor mange penge bør jeg bruge på online dating?

Der er mange forskellige muligheder, fra 100% gratis datingsider til betalingssider, der koster nogle hundrede kroner om måneden. Det er op til dig, hvilken type side, du foretrækker. Generelt er det vores erfaring at de betalingspligtige sider gør mere ud af, at opdage "scammere" og derfor udgør et mere sikkert forum, end de helt gratis datingsider. De betalingspligtige sider har næsten altid også en bedre kundeservice.

Hvad er de uskrevne regler i online dating?

Vores første anbefaling er at oploade gode og interessante billeder af dig selv. Det er den bedste måde at komme i kontakt med andre online, da et billede skaber en umiddelbar reaktion og interesse. Det er ikke afgørende at være en supermodel - husk igen, at internettet bare er en udvidelse af vores "normale" virkelighed, og de andre medlemmer er også helt almindelige mennesker. Den anden vigtige anbefaling er at være ærlig. Det kan være fristende at pynte på sandheden, men det giver stort set altid bagslag. Vær dig selv og du har bedre chancer for at finde ligesindede.

En tredje anbefaling er at overholde en ordentlig tone. Det er ok at være direkte i din kommunikation, men lad være med at fornærme eller såre andre. Måske oplever du opmærksomhed fra et andet medlem, der ikke tiltaler dig. Det er selvfølgelig ok at give et afslag, men dette kan gøres på mange måder. Forsøg at være fair og lad være med at være unødigt sårende.

Mit spørgsmål er ikke i listen - hvad gør jeg?

Du er velkommen til at kontakte os:

E-mail: [email protected]

hvis du har flere spørgsmål, der ikke findes i vores FAQ endnu. Hav dog venligst forståelse for, hvis du ikke får svar med det samme.